gradina urbana

Un proiect de suflet in mijocul Bucurestiului. Gradinarit urban pe sol din beton prin amenajarea de jardiniere din lemn. Un spatiu creat de un angajator din domeniul IT, care doreste sa aduca natura in viata de zi cu zi a echipei.

jardiniere gradina urbana

Inainte

Am colaborat in primavara cu o companie din domeniul IT care are birouri in centrul Bucurestiului pentru solutii de gradinarit urban. Dispuneau de o curte in mare parte betonata, pe care nu o foloseau decat ca spatiu de parcare pentru 3 masini. Curtea, in mare parte umbrita nu dispune de pamant decat pe margini.

Pasionat de natura si gradinarit urban responsabilul de proiect, dorea sa amenajeze acest spatiu pentru angajatii sai pentru a le insufla aceasta pasiune si pentru a le oferi pauze 'mai vezi'. S-a dorit deasemeni amenajarea unui peisaj comestibil, alegere originala care merge dincolo de o simpla cultura de flori si arbusti. Usor usor spatiul a devenit unul in care convivialitatea si discutiile libere au dat nastere la idei si proiecte pentru companie. In gradina urbana din curte s-au purtat negocieri, s-au facut reuniuni si s-au primit clientii.

Dupa

gradinarit urban
cultura de salata in oras
legume din gradina urbana

Provocarea

Am adoptat o atitudine de colaborare in dezvoltarea conceptului astfel incat sa satisfacem nevoile existente si sa ne adaptam in acelasi timp la locatia spatiului, orientarea, dimensiunea acestuia.

Provocarile acestui proiect de gradina urbana pentru companie au fost in primul rand orientarea si expunerea la lumina, care nu erau in avantajul nostru. Mare parte din spatiu este umbrit de un copac mare si de cladirile din jur. In al doilea dand, nu puteam folosi pamantul din curte, acesta fiind disponibil in cantitati mici si pe marginea gradinii acoperite in mare parte de beton.

 

Solutii

Am ajuns la concluzia ca cel mai bine la acest spatiu dedicat gradinii urbane se preteaza jardinierele din lemn.

Avantajul acestora este ca nu avem nevoie de solul din gradina.

Faptul ca sunt inaltate permit accesul usor pentru micile interventii la plante.

In acelasi timp inalta solul, plantele avand astfel acces timp mai indelungat la lumina. Deasemeni, peretii din lemn expusi la soare vor incalzi substratul in sezonul rece.

Nu in ultim rand, jardinierele sunt de dimensiuni mici, modulare, astfel incat ele pot fi mutate sau indepartate daca este necesar fara a afecta utilitatea curtii initiale (stratul de beton in cazul nostru) in situatia in care s-ar fi dorit acest lucru.

Services

Gradina urbana
Mentenanta si consiliere
Compostare urbana