Jardiniere din lemn

Institutul Francez Bucuresti

Gradina privata pentru angajati - un plus de verdeata in mijlocul Bucurestiului

Gradinarit urban in straturi inaltate din lemn

O gradina deja existenta in mijlocul orasului avea nevoie de mai mult farmec. Asa cum bine stim este greu cu accesul la un sol sanatos in mediul urban. Iar angajatii din acea locatie aveau nevoie de un spatiu ludic si relaxant in care sa exerseze gradinaritul sub razele de soare ale primaverii - o metoda de relxare simpla si eficienta.

Straturile inaltate din lemn au venit ca o manusa in gradina si au ajutat si la promovarea imaginii institutiei prin personalizarea structurilor intr-un mod natural si discret.

Mesajul trimis de catre solicitantul proiectului: cat mai multe initiative de gradinarit urban si proiecte de inverzire a spatiilor betonate nefolosite cu ocazia #vinereaverde si nu numai

Straturi inaltate din lemn

Provocarea

Spatii mici, cu sol sarac, chiar zone betonate. Trafic intens al adultilor si copiilor. Gradina urbana s-a dorit a fi una usor de intretinut si care sa dureze in contextul frecventarii ei in mod repetat de catre un public de diverse varste.

Solutia

Intr-un spatiu mic, am creat structuri cochete, cu un finisaj delicat si personalizate in care s-au plantat un mix de flori, plante aromatice si legume.

Prin inaltimea lor si prin dimensiunile personalizate clientul a reusit sa amenajeze anumite zone pe care le dorea centre de interes atat pentru angajati cat si pentru vizitatorii gradinii.