Module de formare compost

Primaria Sector 3

"Colțul de compostare din curtea școlii" este o acțiune pilot a Primăriei Sectorului 3, finanțată în cadrul proiectului Resourceful Cities (Programul URBACT, cod 5853), care-și propune să promoveze importanța compostării în mediul urban.

educatie despre compost

3 licee din #sector3, 6 ore de educatie despre compost

Sectorul 3 al Municipiului Bucuresti a fost gazda unei noi intalniri transnationale a proiectului "Resourceful Cities", desfasurata in perioada 26-27 octombrie si care a avut drept scop analiza progresului realizat de parteneri, la mijlocul perioadei de implementare.
Cu aceasta ocazie, Sectorul 3 si-a prezentat actiunea pilot - Coltul de compostare din curtea scolii, iar partenerii "Resourceful Cities" au putut afla mai multe despre compostarea urbana in Romania direct de la echipa Urban Cultor.

Compostam in curtea scolii

Echipamente pentru compost

Pentru amenajarea coltului de compostare au fost instalate, la fiecare unitate scolara, doua cutii din lemn pentru compost, una pentru colectarea materiei uscate si doua jardiniere pentru plante si flori.

kit pedagogic compost

Educatia inainte de toate

Elevii din trei licee din Bucuresti, Colegiul "Mihai Bravu", Liceul Teoretic "Dante Alighieri" si Colegiul Tehnic "Costin D. Nenitescu" au participat la cursurile sustinute de Urban Cultor prin doua module de formare in cadrul actiunii pilot.
Curiosi si bine pregatiti, copiii au descoperit cat de important este sa refuze, sa reduca si sa refoloseasca inainte de a recicla, sau de a arunca la gunoi. Totodata, ei au putut afla cum se pot valorifica biodeseurile prin compostare si cum pot folosi compostoarele din curtea scolii.

Sensibilizare si informare

atelier compostare
Compostam in oras

“Multumesc mult pentru sansa oferita de a fi parte a grupului. Dupa separare deseuri reciclabile si parte pentru compost gunoiul menajer ramane undeva la 20%. Proiectul este super, trebuie sa ajunga la cat mai multa lume informatiile.”

CARMEN