baimarenii composteaza

Banca pentru Alimente Maramures
compost

O campanie de comunicare exemplara

Miscarea ”Baimarenii composteaza” este o initiativa laudabila a Asociatia Banca pentru Alimente Maramures care si-a propus sa contribuie pentru un aer respirabil al orasului Baia Mare prin valorificarea deseurilor organice.

Joi, 21 octombrie 2021, la punctul de compostare amenajat langa Biblioteca Judeteana ”Petre Dulfu” a avut loc o prezentare a modului in care se pot valorifica aceste deseuri, ce se poate composta, precum si importanta acestui gest civic asupra naturii. S-au impartit galetuse cu filtru de carbon in care cei interesati pot aduna deseuri organice in loc sa le arunce la gunoi. Au venit multi tineri, mame cu copii, unii au si adus deseuri.

Cutii pentru aport, rezerva de materie uscata si maturare compost

Trei locatii pentru compostare in Baia Mare

In bucatarie producem deseuri organice, cum ar fi: coji de legume, fructe, flori ofilite sau uscate, dar si cartoane, carora le putem da o noua viata prin compostare sau muicire. Aceste deseuri nu mai ajung in groapa de gunoi ci se reintorc in natura. In Baia s-a amenajat trei locuri de compostare urbana, unul se afla in incinta Muzeul Satului, unul la Biblioteca Judeteana Petre Dulfu, iar al treilea in curtea Centrul Educational Explorania.

baimarenii composteaza

Actorii implicati

Proiectul “Baimarenii composteaza” este unul castigator de finantare prin intermediul programului ”Fondul pentru un viitor mai bun in comunitati” coordonat la nivel national de Federatia Fundatiile Comunitare din Romania – FFCR, finantat prin Lidl Romania si implementat local de catre Banca pentru alimente Maramures si Explorania.

educatie pentru compost

Mai multe detalii

"Recomand cu mare drag atat cutiile de compost Urban Cultor cat si pachetul informational oferit de Cristina Briziou. Eu, pe masura ce studiam procesul de compostare, mi se parea tot mai complicat! Asta, pana ce am intalnit-o pe Cristina. Este atat de dedicata, explica pe intelesul tuturor si are atat de multa rabdare! Am invaluit-o cu o tona de intrebari si ne-a raspuns la toate cu zambetul pe buze. Cristina, ca si om, prin sustinerea si rabdarea ei, a fost liantul datorita caruia am reusit sa punem in practica proiectul Baimarenii composteaza. Ne-a sustinut in toate aspectele legate de implementare! Iti multumim pentru profesionalismul si sufletul pe care il pui in tot ceea ce faci!"

ANDREEA CHIS