Gradina in restaurant sau cunoasteti conceptul 'farm to fork'?
Conceptul de farm to fork este din ce in ce mai raspandit, si reprezinta o miscare sociala care promoveaza ideea de hrana locala in restaurant sau in cantinele din scoli sau de la birou. Si stunci de ce nu sa aveti propria dvs. gradina in restaurant?
Comisia Europeana include acest concept in pactul verde pentru Europa si sprijina activ proiectele in acest sens. „Criza coronavirusului a aratat cat de vulnerabili suntem cu totii si cat de important este sa restabilim echilibrul dintre activitatea umana si natura. Biodiversitatea si strategiile „De la ferma la masa”, care se afla in centrul acordului verde, evidentiaza un echilibru nou si mai bun intre natura, sisteme alimentare si biodiversitate pentru a proteja sanatatea si bunastarea ale concetatenilor nostri, consolidand in acelasi timp competitivitatea si rezilienta UE. Aceste strategii sunt o parte cruciala a marii tranzitii pe care o lansam. ” (Frans Timmermans, vicepresedinte executiv al Comisiei Europene)
Daca aveti un restaurant sau gestionati o cantina, puteti apela cu incredere la serviciile echipei Urban Cultor in Bucuresti si in tara pentru studiu si proiectare, implementare si instalare, intretinere gradina sau mini ferma urbana in interior sau exterior.
O gradina sau mini ferma la locatie, ar aduce numai avantaje: estetice si de incredere (servirea mesei intr-un sau in apropierea unui peisaj comestibil), productie proaspata pentru consumatorul final si responsabila, cu impact 0 asupra mediului deoarece se elimina transportul, propunerea in meniul dvs. de legume si plante care de multe ori sunt dificil de procurat tocmai din cauza distantei. Recomandam producerea locala a salatelor, fructelor usor perisabile (capsune), a plantelor aromatice, a florilor comestibile. Deasemeni adaugam aici si reducerea risipei alimentare: culegem si consumam dintr-o planta produsa local strictul necesar in ritmul cererii consumatorilor directi.
Urban Cultor se va adapta la spatiul de care dispuneti indiferent de marimea sau amplasamentul acestuia: interior (gradina in restaurant tip suspendata, pereti verticali sau insertie in mobilier) sau exterior (straturi inaltate, mini sera pe acoperis sau la sol, amenajare gradina urbana in imediata apropiere a locatiei in curte).
Daca aveti un restaurant, o terasa, sau gestionati o cantina, gradina urbana la locatia dvs. poate fi o solutie pentru a furniza clientilor dvs. legume si aromate proaspete. Asteptam cu interes ideea dvs. pentru a o dezvolta si implementa impreuna.