Gradinile comunitare, lotizate sau subdivizate.
Gradina comunitara face parte din proiectele de actualitate in domeniul agriculturii urbane. Daca aveti un proiect prin care doriti sa creati o gradina comunitara, va putem ajuta cu studiu, design, implementare, consiliere sau training si animare de evenimente pe diverse teme precum permacultura, compostarea, gradinaritul urban si secretele lui, pentru utilizatorii ei.
Gradinile comunitare, mai sunt numite gradini lotizate sau subdivizate. Sunt formate din parcele inchiriate pe baza unui contract cu o companie, asociatie sau institutie care gestioneaza o astfel de gradina. Ele sunt diferite de gradinile colective, deoarece o persoana, sau o familie pot folosi un lot de teren in cadrul unei gradini mai mari, pentru consumul propriu, avand libertatea sa aleaga ce plante cultiva, unde si cand si sa gestioneze cum doreste acel spatiu.
Exista insa spatii comune, precum aleile principale, parcarea, spatiile pentru picnic care trebuiesc ingrijite de catre toti membrii. Exista reguli de conduita catre trebuie respectate pentru armonia locului respectiv, in schimb avantajele sunt nenumarate.
In primul rand puteti face activitate fizica, puteti petrece un timp de calitate cu cei mici, si va intoarceti acasa nu numai cu cosul de legume sanatoase si crescute in mod natural, ci si cu satisfactia de a fi redescoperit gradina si natura de pe vremea bunicilor. Toate acestea fara a va angaja sa fiti proprietarul unui teren inaccesibil si costisitor.
Un proiect frumos si recent este gradina comunitara din nordul capitalei, GradinaR. Persoanele interesate pot inchiria loturi de teren pentru a cultiva fructe sau legume, pot vizita spatiul, pot lucra in gradina comuna si pot consuma fructe si legume de sezon.
Daca aveti un proiect prin care doriti sa creati o gradina comunitara, va putem ajuta cu studiu, design, implementare, consiliere sau training si animare de evenimente pe diverse teme precum permacultura, compostarea, gradinaritul urban si secretele lui, pentru utilizatorii ei.
Deasemeni, daca doriti sa va punem in contact cu astfel de locatii, va vom impartasi cu drag contactele pe care le avem. Asteptam cu interes un mail la adresa contact@urbancultor.ro